Mielenturvaa-verkosto

Merkittävät työmarkkinajärjestöt, yritykset ja mielenterveyden toimijat ovat perustaneet yhdessä Mielenturvaa-verkoston, joka taklaa konkreettisilla ratkaisuilla työelämän mielenterveyskriisiä. Mielenturvaa-verkosto ei ole yhdistys, vaan jäsentensä löyhä verkosto, jota johtaa strateginen ohjausryhmä, joka koostuu perustajaorganisaatioiden edustajista.

Verkoston perustajina ovat keskeiset työelämän toimijat: Ellun Kanat, Vincit, Kukunori ry sekä MIELI Suomen Mielenterveys ry. Verkoston ovat mahdollistaneet Akava ry, Barona, Heltti, Hyvinvointiala HALI ry, Janssen, Mehiläinen, SAK ry ja STTK ry. 

Jäsenille

Mielenturvaa-verkoston jäseneksi liittymällä saat käyttöösi paljon tukea ja materiaaleja. Siirry jäsensivuille alla olevasta linkistä.

Mielenturvaa-verkoston ohjausryhmän jäsenet:

Mielenturvaa-verkoston ohjausryhmä koostuu vaikutusvaltaisista työelämän ja mielenterveyden toimijoista, jotka ohjaavat verkoston toimintaa strategisella tasolla.

  • Pekka Sauri, Mielenturvaa-verkoston ohjausryhmän puheenjohtaja
  • Sari Aalto-Matturi, toiminnanjohtaja, MIELI Suomen Mielenterveys ry
  • Jarkko Eloranta, puheenjohtaja, SAK
  • Milla Halme, muutoksen tekijä, asiakkuusjohtaja, Ellun Kanat
  • Mikko Kuitunen, hallituksen puheenjohtaja, Vincit
  • Daniel Lahti, asiantuntija, Janssen
  • Timo Lappi, toimitusjohtaja, Heltti
  • Antti Miettinen, työelämäpalveluiden johtaja, Mehiläinen
  • Antti Palola, puheenjohtaja, STTK
  • Ulla Perämäki, talous- ja hallintopäällikkö, Hyvinvointiala HALI ry
  • Kirsi Piha, hallituksen jäsen, Ellun Kanat
  • Markus Raivio, toiminnanjohtaja, Kukunori ry
  • Juho Romakkaniemi, toimitusjohtaja, Keskuskauppakamari
  • Lotta Savinko, tasa-arvo- ja työympäristöpäällikkö, Akava
  • Olavi Sydänmaanlakka, toiminnanjohtaja, Mielenterveyden keskusliitto

Mielenturvaa-verkoston jäsenet:

Verkoston blogit ja tapahtumat

HYBRIDITYÖ – AVAIN TULEVAISUUDEN TYÖELÄMÄN TASAPAINOON JA KILPAILUKYKYYN?

Hybridityö ei ole enää vain ohimenevä ilmiö, vaan siitä on tullut keskeinen tapa vastata työntekijöiden muuttuneisiin odotuksiin. Pro gradu -tutkielmassani syvennyin hybridityön arjessa esiintyviin hyötyihin ja haasteisiin. Tutkielmani perustuu laadulliseen analyysiin, jossa haastattelin 17 asiantuntijatyötä tekevää henkilöä. Näiden haastattelujen avulla nousi esiin arvokkaita näkökulmia etä-, toimisto- ja hybridityöhön liittyen. 
Lue lisää

Tapahtuma: 8.10.2024 Arkiymmärrystä johdolle–Vuorovaikutuksen merkitys työhyvinvoinnille ja tuottavuudelle

Miten esihenkilöiden sanat ja teot vaikuttavat työntekijöiden kokemuksiin? Pienilläkin johtamisen eleillä voi olla suuria vaikutuksia. Vuorovaikutus on ratkaisevassa roolissa työhyvinvoinnissa.
Kun johto ymmärtää todellista työarkea ja sen haasteita, se ei vain tue työntekijöiden työhyvinvointia, vaan parantaa myös tiimin tuottavuutta.
Lue lisää

Tapahtuma: 10.9.2024 Etätyön/hybridityön johtaminen

Tule kuuntelemaan asiantuntijoita etätyön johtamisesta ja tutkimustuloksista sekä hybridityön kokemuksista!
Lue lisää

Mitä nuorten naisten johtamisessa kannattaa ottaa huomioon? Näillä vinkeillä vahvistat työn imua ja ennaltaehkäiset työssä jaksamisen haasteita

Työuupumus on yhä kasvava yhteiskunnallinen ongelma, jonka kanssa kipuilevat erityisesti alle 36-vuotiaat naiset (Kaltiainen & Hakanen 2023). Nuorten naisten työssä jaksamisen haasteiden taustalla on monia tekijöitä, esimerkkinä yhteiskunnan ja sosiaalisen median luomat odotukset ja paineet, työelämän murroksen vaikutukset ja terveyspalveluiden heikentyminen. Työterveyslaitoksen tutkimusten mukaan kyse on ennen kaikkea arvojen kohtaamisesta: nuoret työntekijät kokevat vähemmän työn merkityksellisyyttä sekä yhteensopivuutta omien arvojen ja osaamisen kanssa verrattuna vanhempiin työntekijöihin.
Lue lisää