Mielenturvaa -verkosto

Merkittävät työmarkkinajärjestöt, yritykset ja mielenterveyden toimijat ovat perustaneet yhdessä Mielenturvaa-verkoston, joka taklaa konkreettisilla ratkaisuilla työelämän mielenterveyskriisiä. Mielenturvaa-verkosto ei ole yhdistys, vaan jäsentensä löyhä verkosto, jota johtaa strateginen ohjausryhmä, joka koostuu perustajaorganisaatioiden edustajista.

Verkoston perustajina ovat keskeiset työelämän toimijat: Ellun Kanat, Vincit, Kukunori ry sekä MIELI Suomen Mielenterveys ry. Verkoston ovat mahdollistaneet Akava ry, Barona, Heltti, Hyvinvointiala HALI ry, Janssen, Mehiläinen, SAK ry ja STTK ry. 

Jäsenille

Mielenturvaa-verkoston jäseneksi liittymällä saat käyttöösi paljon tukea ja materiaaleja. Siirry jäsensivuille alta.

Mielenturvaa-verkoston ohjausryhmän jäsenet:

Mielenturvaa-verkoston ohjausryhmä koostuu vaikutusvaltaisista työelämän ja mielenterveyden toimijoista, jotka ohjaavat verkoston toimintaa strategisella tasolla.

 • Pekka Sauri, Mielenturvaa-verkoston ohjausryhmän puheenjohtaja
 • Kirsi Piha, hallituksen jäsen, Ellun Kanat
 • Mikko Kuitunen, hallituksen puheenjohtaja, Vincit
 • Jenni Närvä, kehitysjohtaja, Barona
 • Sari Aalto-Matturi, toiminnanjohtaja, MIELI Suomen Mielenterveys ry
 • Jarkko Eloranta, puheenjohtaja, SAK
 • Juho Romakkaniemi, toimitusjohtaja, Keskuskauppakamari
 • Antti Palola, puheenjohtaja, STTK
 • Lotta Savinko, tasa-arvo- ja työympäristöpäällikkö, AKAVA
 • Antti Miettinen, työelämäpalveluiden johtaja, Mehiläinen
 • Olavi Sydänmaanlakka, toiminnanjohtaja, Mielenterveyden keskusliitto
 • Daniel Lahti, asiantuntija, Janssen
 • Timo Lappi, toimitusjohtaja, Heltti
 • Maira Kettunen, johtaja, Hyvinvointiala HALI ry
 • Jaakko Mustakallio, johtava asiantuntija, Ellun Kanat
 • Markus Raivio, toiminnanjohtaja, Kukunori ry

Mielenturvaa- verkoston jäsenet:

Verkoston blogi

Tapahtuma 17.1.2023: Miten viestimme Mielenturvasta?

Mielenterveyden vahvistaminen on myös viestintää ja kulttuurimuutosta. Miten se tehdään todeksi? Tervetuloa mukaan viestimään yhdessä Mielenturvasta! Yhteisessä tapahtumassamme opimme hyviä käytäntöjä ja jaamme vinkkejä, miten viestiä Mielenturvasta omalla työpaikallamme ja omissa organisaatiossamme. Kerätään yhteen hyviä ideoita ja vahvistetaan Mielenturvaa-viestijöiden yhteistyötä. Alustamassa johtava asiantuntija Jaakko Mustakallio Ellun Kanoista ja työhyvinvointipäällikkö Marja Kuusisto HOK Elannosta.
Lue lisää

Tapahtuma 22.11.2022: Työkykyjohtamisen Myytinmurtajat

Työkykyjohtaminen on monesti hiukan epämääräinen ja vaikeasti hahmotettava kokonaisuus. Monesti tuntuu vaikealta valita mistä suunnasta ja näkökulmasta työkykyjohtamiseen pitäisi tarttua. Kuitenkin jokaisella työpaikalla tehdään joka päivä työkykyjohtamista. Ja monessa työpaikassa sitä tehdään jo todella hyvin. Mitä kaikkea työkykyjohtaminen oikeastaan kattaa? Mikä on kenenkin rooli? Mistä saada syötteitä, jotta tehdään oikeita asioita? Ja mistä tietää mennäänkö oikeaan suuntaan?
Lue lisää

Tapahtuma 2.11.2022: Tuumaa hetki. Voi hyvin.

Tuumaa kutsuu sinut ja koko Mielenturvaa-verkoston mukaan keskiviikkona 2.11.2022 klo 13.00 – 13.45 miettimään tulevaisuuden tärkeintä työyhteisö- ja johtamistaitoa “dialogisuutta”. Kaikki me haluamme tulla kohdatuksi. Mitä se on? Miksi se on tärkeää?Miten sitä “tehdään”? Mihin sitä edes tarvitaan? Miten minä itse voin sitä toteuttaa? Miten dialogisuus edistää avoimuutta ja luottamusta työyhteisössä?
Lue lisää

Tapahtuma 13.9.2022: Hyvän mielen merkkipäivä

Hyvän mielen työpaikka® -merkki kannustaa työpaikkoja pysähtymään mielenterveyden äärelle tutkimaan, millaiset tekijät työssä vahvistavat mielenterveyttä ja mikä sitä kuormittaa. Merkki rohkaisee jokaista organisaatiota kehittämään omaa työpaikkaansa mieliystävällisemmäksi – lisäämällä keinoja vahvistaa mielenterveyttä tukevia toimintatapoja ja rakenteita sekä korjaamalla epäkohtia.

Hyvän mielen työpaikka® -merkkejä on myönnetty jo yli 50. Joko sinun työpaikkasi on hakenut Hyvän mielen työpaikka® -merkkiä?
Lue lisää