Takaisin

Verkoston blogi

Diakonissalaitos mukana Mielenturvaa-verkostossa

20.5.2022

Nykyinen maailman meno haastaa monien jaksamista niin työelämässä kuin yhteiskunnassa yleisesti. Mielen hyvinvoinnin haasteet näyttäytyvät työyhteisöissä ja on yksi merkittävimmistä tekijöistä yksilön hyvinvoinnissa, myös meillä Diakonissalaitoksella. Asian yleisyydestä huolimatta monilla meistä on kynnys puhua mielen hyvinvoinnista omille läheisille tai työyhteisössä. Yksin pärjäämisen aika on ohi. Olemme Diakonissalaitoksella lähteneet mukaan Mielenturvaa-verkostoon, joka kutsuu organisaatiot ja työelämän toimijat tekemään mielenterveydestä näkyvää työpaikoilla sekä lisäämään avoimuutta yleisessä keskustelukulttuurissa.

”Haluamme verkoston kautta olla mukana yhteiskunnallisessa keskustelussa ja murtamassa tabuja. Verkoston kautta olemme muuttamassa työelämää ja kehittämässä omaa työyhteisöämme yhä enemmän mielen hyvinvointia vahvistavaksi jakaen konkreettisia mielenterveyttä tukevia tapoja ja osaamista verkoston muiden edustajien kanssa”, kertoo Diakonissalaitoksen konsernin henkilöstöjohtaja Mari Rautiainen

Verkoston jäsenenä sitoudumme Mielenturvaa-malliin sekä osana mielen hyvinvoinnin teemavuottamme tavoittelemme kuluvan vuoden aikana Mieli ry:n Hyvän Mielen työpaikka® merkkiä. Sitoudumme mm. mielenterveyttä ennaltaehkäiseviin käytäntöihin, matalan kynnyksen palveluihin sekä apuun kriisitilanteissa.

Diakonissalaitos tukee työntekijöidensä mielen terveyttä

Diakonissalaitoksella on käytössä erilaisia ihmisten jaksamista tukevia palveluita. Olemme etsineet erilaisia ratkaisuja työhyvinvoinnin tukemiseen sisäisesti ja yhdessä kumppaneiden kanssa.

”Jokainen meistä tekee Diakonissalaitoksella päivittäin työtä ihmisarvon puolesta. Työ koetaankin meillä merkitykselliseksi ja palkitsevaksi, mutta se ei aina ole helpoimmasta päästä. Ajoittain työ kuormittaa niin fyysisesti kuin henkisesti. Lisäksi jokaisella meistä on oma henkilökohtainen elämäntilanteemme työn ulkopuolella, jolla on vaikutusta kokonaisuuteen. Mielen hyvinvoinnin tukemiseksi olemme jo muotoilleet työterveyshuollon kanssa matalan kynnyksen palveluja, sekä kehittäneet sisäistä osaamista, mutta työ jatkuu. Mielenturvaa-verkoston kautta haluamme kehittyä edelleen työyhteisönä ja toivottavasti tuoda verkostoon myös meillä hyväksi todettuja käytäntöjä. Mielenterveys ja hyvinvointi on ajankohtainen ja tärkeä teema suomalaisessa työelämässä ja meillä Diakonissalaitoksella”, sanoo hyvinvointipäällikkö Jenni Toivonen.

Mielen hyvinvointia tukevia käytäntöjä Diakonissalaitoksella

Yhteistyössä kumppanin kanssa:

 • Matalan kynnyksen palvelut Mielen chat ja Mielen sparri
 • Työpsykologin palvelut
 • Lyhytpsykoterapia
 • Kriisituki työyhteisöille
 • Työnohjaus

Tukea ja sparrausta sisäisin osaajin:

 • Hyvinvointimentorit palveluineen yksilöille, tiimeille kuin koko työyhteisölle hyvinvoinnin tueksi
 • Sielun sparri, luottamuksellinen keskustelu itselle tärkeistä tai kuormittavista asioista
 • Hyvinvointia tukevat henkilöstöetuudet
 • Sisäiset defusing-ohjaajat psyykkisesti kuormittaviin tilanteisiin
 • Johtamislupauksen mukainen esihenkilötyö
 • Oman työyhteisön tuki

Diakonissalaitos on 155-vuotias säätiö, joka tekee rohkeasti työtä ihmisarvoisen elämän puolesta. Toimimme valtakunnallisesti ja tarjoamme vaikuttavia sosiaali- ja terveyspalveluja, jotka tutkitusti parantavat asiakkaidemme arkea. Työllistämme valtakunnallisesti 2700 henkilöä. Haluamme olla alan rohkein työpaikka ihmisille, jotka ottavat ammattitaidon ohella sydämensä mukaan töihin. www.hdl.fi