Takaisin

Verkoston blogi

Tapahtuma 24.5.2023: Miten mielenterveyttä voi johtaa työpaikoilla?

9.5.2023

Mielenturvaa-verkoston ja Varman yhteisseminaari

Verkoston seuraava kuukausitapahtuma on hybriditilaisuus, ensimmäinen livetilaisuus, johon voi osallistua myös verkossa. Tapahtuma järjestetään yhteistyössä verkostomme jäsenen työeläkeyhtiö Varman kanssa. Tapahtuma pidetään keskiviikkona 24.5. klo 9.00-10.45 Varman pääkonttorilla, osoitteessa Salmisaarenranta 11, Helsinki. Ilmoittautuminen alkaa klo 8.15, jolloin on myös aamukahvia tarjolla. Samalla on myös hyvä mahdollisuus verkostoitua.

Yhteistyöllä mielenterveyden johtamista

Mielenterveyden johtaminen työpaikoilla on yhteistyötä johdon, esihenkilöiden, työyhteisöjen ja työterveyshuollon välillä. Hyvällä johtamisella luodaan rakenteita, joissa on mahdollista pärjätä silloinkin, kun työkyky ei ole täyttä timanttia tai kun mielenterveys asettaa haasteita.

Kun johtaja voi itse hyvin, hän voi parhaiten edistää hyvinvointiin liittyviä asioita työpaikallaan. Samaan aikaan moni esihenkilö on kovilla odotusten kasautuessa useasta suunnasta. Pelkkä yksilöiden tukeminen ei riitä, mutta mihin kaikkeen työnantajan vaikutusmahdollisuudet ylipäätään yltävät.

Työelämään tulevat nuoret oireilevat uran alkumetreillä yhä enemmän. Mitä ovat ne konkreettiset asiat ja pienet teot, jotka tekevät työelämästä houkuttelevaa, vahvistavat mielenterveyttä ja rakentavat kestävää työuraa työntekijän iästä riippumatta?

Näistä mielenterveyden teemoista kertomassa ja keskustelemassa ovat Mielenturvaa-verkoston puheenjohtaja Pekka Sauri, Mehiläisen johtava työpsykologi Suvi Suortamo ja työeläkeyhtiö Varman ylilääkäri Jan Schugk sekä työkykypalveluita johtava Pauli Forma. Ohjelmaa ja keskustelua luotsaa Varman ihmisistä, viestinnästä ja kehittämisestä vastaava johtaja Katri Viippola.

Ohjelma

8.15  Aamukahvit, ilmoittautuminen ja verkostoitumista
9.00 Tilaisuuden avaus, Pekka Sauri, Mielenturvaa-verkoston puheenjohtaja

Puheenvuorot
9.10 Jan Schugk, Varman ylilääkäri
9.35 Suvi Suortamo, Mehiläisen johtava työpsykologi
10.00 Yhteinen paneelikeskustelu, mukaan liittyy Varman työkykypalveluita johtava Pauli Forma ja haastattelijana toimii Varman ihmisistä, viestinnästä ja kehittämisestä vastaava johtaja Katri Viippola
10.45 Tilaisuus päättyy

Ilmoittaudu mukaan
22.5.2023 klo 9.00 mennessä. Tapahtuma on maksuton.