Takaisin

Verkoston blogi

Tapahtuma 19.3.2024: Päihdehaasteet työelämässä

5.3.2024

Mielenturvaa-verkosto järjestää maaliskuussa extratapahtuman.

Päihdesairaudet vaikuttavat työelämään ja työpaikkojen toimintaan. Erityisen tärkeää on pyrkiä ehkäisemään päihdesairauksien lisääntymistä ja aineiden sekakäyttöä kaikkien suomalaisten keskuudessa. Aiheeseen johdattelee Mirka Vainikka, toiminnanjohtaja Irti Huumeista ry. Tule mukaan keskustelemaan ja etsimään ratkaisuja yhdessä!

Mirka Vainikka on toiminut Irti Huumeista ry:n toiminnanjohtajana vuodesta 2016. Koulutukseltaan hän on sosionomi (ylempi AMK) ja lähihoitaja. Ennen Irti Huumeista ry:tä Mirka on toiminut Helsingin kaupungin Idän psykiatria- ja päihdekeskuksen päivätoiminnan johtavana sosiaaliohjaajana, Helsingin päihdepsykiatriaklinikalla korvaushoitoarvioiden parissa sekä Tervalammen kartanon kuntoutuskeskuksessa sosiaaliohjaajana.

Irti Huumeista ry:n toimintaan Mirka tuli vuoden 1999 vaihteessa vapaaehtoistyön kautta. Mirka on nuorena nähnyt, kuinka huumeet vievät hengen. Toisaalta hän on saanut todistaa, kuinka pohjakosketuksen tehnyt ihminen toipuu. 2023 syksyllä julkaistiin Mirkan esikoiskirja: Huumejärjestön POMO.

Tapahtuma on maksuton, eikä sinne tarvitse ilmoittautua. Tervetuloa etänä mukaan mistä vain!
Tapahtuma on tarkoitettu kaikille Mielenturvaa-verkoston jäsenille ja organisaatioiden avaintoimijoille. Tule tapahtumaan mukaan liittymällä Mielenturvaa-verkoston jäseneksi täältä.